Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

E-yliko η σελίδα του ΥΠΠΕΘ για ενημέρωση σε σχέση με θέματα δραστηριοτήτων




Σε αυτήν την κατηγορία  αναρτώνται εγκύκλιοι του ΥΠΠΕΘ για την ενημέρωση των σχολείων αναφορικά με εγκεκριμένα προγράμματα.
Ανάρτηση πληροφοριών σχετικών με εκπαιδευτικές επισκέψεις από τη Γενική Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η ανάρτηση πληροφοριών σχετικών με εκπαιδευτικά προγράμματα/δραστηριότητες Μουσείων και λοιπές προτάσεις φορέων στην ιστοσελίδα e-yliko έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν ισοδυναμεί με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δεδομένου ότι δεν έχει ελεγχθεί η ποιότητα και το περιεχόμενο των προγραμμάτων αυτών ούτε η ασφάλεια των χώρων στους οποίους διεξάγονται.
Αρμόδια για το περιεχόμενο των σελίδων είναι τα αντίστοιχα τμήματα των Διευθύνσεων Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Επισημαίνεται ότι οι ανωτέρω αναρτήσεις σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν έγκριση των παρατιθέμενων παραστάσεων δεδομένου ότι δεν έχει ελεγχθεί το περιεχόμενο και η καταλληλότητα του θεάματος, ούτε η ασφάλεια του χώρου στον οποίο παρουσιάζεται. Καλούνται οι Σύλλογοι Διδασκόντων να ενημερώνονται για το περιεχόμενο των παραστάσεων πριν από την παρακολούθησή τους από μαθητές. 
«Σύμφωνα με τον ν.1566/1985, Π.Δ.79/2017 και Υ.Α.33120/ΓΔ4/ΦΕΚ Β΄681/06-03-2017, η απόφαση για την παρακολούθηση θεαμάτων εντός σχολικού ωραρίου από μαθητές λαμβάνεται από τον Διευθυντή του σχολείου και τον Σύλλογο Διδασκόντων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου